Heitinga vertrekt als hoofdtrainer bij Ajax

ajax

John Heitinga moet vertrekken als hoofdtrainer bij Ajax. De coach maakt plaats na de teleurstellende resultaten van de afgelopen maanden. Heitinga kon Ajax niet verder brengen dan een derde plaats in de Eredivisie.

Turbulente maanden

Daarmee komt een einde aan vier turbulente maanden voor de jonge trainer. Hij nam het stokje over van Alfred Schreuder, die in mei ontslagen werd omdat Ajax al veel punten verspeelde in de competitie. Heitinga kon de achterstand op Feyenoord en PSV niet meer ongedaan maken. Heitinga haalde nog wel de bekerfinale tegen PSV, maar ook die ging verloren.

Moeilijk besluit

Vandaag was er een persmoment met technisch directeur Sven Mislintat over John Heitinga. Hij vertelt dat de beslissing niet over één nacht ijs is gegaan. “Het was een moeilijk besluit, omdat John een goed mens en een grote persoonlijkheid is. Maar de hele reis met Heitinga was onvoldoende. De grote wedstrijden heeft hij niet gewonnen.”

Toekomst

Wat de rol van Heitinga gaat worden is nog niet bekend. “Natuurlijk willen we met elkaar om de tafel gaan. Het is niet het moment om met John te bespreken wat nu komt. Dit was het moment om eerlijk uit te leggen dat hij niet de hoofdtrainer wordt. Hij heeft het karakter van een hoofdtrainer, en in mijn ogen is dat de volgende stap voor hem ook. Binnen deze omgeving, of elders.” Later zal bekend worden welke keuze John Heitinga zal gaan maken.

Mislintat hoopt op korte termijn een nieuwe trainer te presenteren. “Het profiel is aanvallend voetbal spelen en jonge spelers uit de academie door laten ontwikkelen”, aldus de technisch directeur van Ajax.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *