Alternatieve huldiging Ajax Vrouwen groot succes

Na het schrappen van de officiële huldiging voor de Ajax Vrouwen, hebben supporters zelf een alternatief feest georganiseerd om het succes van het team alsnog te vieren. Meer dan 450 fans waren aanwezig bij de onofficiële huldiging, die plaatsvond bij club Levenslang aan de Wenckebachweg.

Directie Ajax annuleert officiële huldiging

Hoewel het er in eerste instantie op leek dat de Ajax Vrouwen officieel gehuldigd zouden worden in de stad, besloot de directie van Ajax hier een stokje voor te steken. De voetbalclub gaf als reden dat het kampioenschap al even geleden was en er een ‘gebrek aan vreugdestemming’ heerste rondom de club. Supporters waren het hier echter niet mee eens en vonden dat het succes van de vrouwen alsnog gevierd moest worden, los van de prestaties van de mannen.

Feestelijke huldiging en optredens

De kampioenen arriveerden rond 19:00 uur in limousines bij de locatie, waar ze alsnog feestelijk gehuldigd werden door oud-voetballer Rocky Hehakaija. Tijdens het evenement waren er optredens van onder andere FeestDJRuud, Tonno Disko, Bente en Rene van Beeten. Mede-organisator Shannice Wilner liet weten: “We organiseren hetgeen wat Ajax zelf nalaat. Ze verdienen het. Ik vind het ronduit asociaal dat je dit niet organiseert, omdat er geen goede sfeer is bij de mannen.”

Teleurstelling bij speelsters

Keepster Lize Kop uitte tijdens het feest ook haar teleurstelling over de keuze van de directie van Ajax. “Het gaat niet door en dat doet pijn. Maar kijk hoe mooi het hier is, hoeveel mensen er zijn!” aldus Kop. Ondanks de teleurstelling over het annuleren van de officiële huldiging, was het alternatieve feest een groot succes en een mooie manier om het succes van de Ajax Vrouwen alsnog te vieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ik ben 24 jaar of ouder