Nederlandse voetballers die het shirt van Arsenal droegen

Jurriën Timber, de talentvolle Oranje-international, zal binnenkort de overstap maken van Ajax naar Arsenal. Hij zal daarmee in de voetsporen treden van andere Nederlandse voetballers die het shirt van The Gunners hebben gedragen. In dit artikel zullen we een kijkje nemen naar enkele van deze voetballers en hun prestaties bij Arsenal.

Marc Overmars

Een van de meest succesvolle Nederlandse voetballers bij Arsenal is Marc Overmars. Hij maakte de overstap naar de club in 1997 en speelde een belangrijke rol in het team dat de ‘Double’ won in het seizoen 1997-1998. Overmars was een snelle en behendige vleugelspeler die bekend stond om zijn doelgerichtheid en assists. Hij speelde in totaal 142 wedstrijden voor Arsenal en scoorde 41 doelpunten voordat hij in 2000 naar Barcelona vertrok.

Dennis Bergkamp

Een andere legendarische Nederlandse voetballer die bij Arsenal speelde, is Dennis Bergkamp. Hij maakte de overstap naar de club in 1995 en wordt beschouwd als een van de beste spelers die ooit voor Arsenal heeft gespeeld. Bergkamp stond bekend om zijn technische vaardigheden, doelpunten en creativiteit op het veld. Hij speelde in totaal 423 wedstrijden voor Arsenal en scoorde 120 doelpunten voordat hij in 2006 met pensioen ging.

Robin van Persie

Een andere bekende Nederlandse voetballer die het shirt van Arsenal droeg, is Robin van Persie. Hij maakte de overstap naar de club in 2004 en groeide uit tot een van de beste spitsen ter wereld tijdens zijn tijd bij Arsenal. Van Persie stond bekend om zijn doelgerichtheid, technische vaardigheden en vermogen om belangrijke doelpunten te maken. Hij speelde in totaal 278 wedstrijden voor Arsenal en scoorde 132 doelpunten voordat hij in 2012 naar Manchester United vertrok.

Andere Nederlandse voetballers bij Arsenal

Naast Overmars, Bergkamp en Van Persie hebben ook andere Nederlandse voetballers het shirt van Arsenal gedragen. Onder hen zijn spelers zoals Giovanni van Bronckhorst, Quincy Owusu-Abeyie en Donyell Malen. Hoewel hun tijd bij Arsenal misschien niet zo succesvol was als die van Overmars, Bergkamp en Van Persie, hebben ze nog steeds bijgedragen aan de rijke geschiedenis van Nederlandse voetballers bij de club.

Met de komst van Jurriën Timber zal Arsenal opnieuw een getalenteerde Nederlandse voetballer aan hun selectie toevoegen. Het zal interessant zijn om te zien hoe hij zich zal ontwikkelen en welke bijdrage hij zal leveren aan het team. De Nederlandse voetballers die eerder het shirt van Arsenal droegen, hebben in ieder geval een blijvende indruk achtergelaten en Timber zal ongetwijfeld proberen in hun voetsporen te treden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *