Ajax gaat vol voor Josip Sutalo

josip

Ajax verlegt zijn aandacht naar Kroatië, waar de Amsterdamse club interesse heeft getoond in Josip Sutalo van Dinamo Zagreb. Met de recente verkoop van Jurriën Timber aan Arsenal, ziet Ajax in de 23-jarige Sutalo een veelbelovende opvolger. De club heeft daad bij woord gevoegd en een openingsbod voorgelegd aan Dinamo Zagreb, wat naar verwachting het begin zal zijn van onderhandelingen tussen de twee teams.

Sutalo heeft een contract tot medio 2028 bij zijn huidige club, Dinamo Zagreb, en onlangs speelde hij met hen nog in de voorronde van de Champions League. De talentvolle rechtsback lijkt geïnteresseerd te zijn in een mogelijke transfer naar Ajax, dat hem graag ziet als een nieuwe leider in hun defensie, die momenteel een grondige renovatie ondergaat.

Het is echter niet alleen Ajax dat zijn zinnen heeft gezet op de Kroatische verdediger. Volgens insiders heeft ook Fiorentina, de Italiaanse club, serieuze belangstelling getoond en eveneens een bod uitgebracht op Sutalo. Dinamo Zagreb heeft de touwtjes stevig in handen en streeft naar een overeenkomst van ongeveer twintig miljoen euro voor hun gewilde speler.

Als de clubs erin slagen om tot een akkoord te komen, zal Josip Sutalo de derde zomeraanwinst worden voor Ajax, naast de al aangeworven Benjamin Tahirovic (AS Roma) en Branco van den Boomen (Toulouse). Ajax is niet alleen bezig met versterkingen in de verdediging; ze proberen ook om spelmaker Eduard Spertsyan los te weken bij Krasnodar.


Ajax-thuisshirt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *