Van Hanegem: ‘Heerenveen kon voor de pauze opbouwen alsof het een trainingspartijtje was.’

willem-van-hanegem

Zelfs met de aanwinst van Jordan Henderson blijft Ajax geconfronteerd met problemen, aldus columnist Willem van Hanegem na de 3-2 verliespartij van de club in Friesland.  ‘Heerenveen kon voor de pauze opbouwen alsof het een trainingspartijtje was.’

‘In Amsterdam zullen ze deze week hopelijk wel iets verder kijken dan die ene bal die de 3-3 had kunnen opleveren’, schrijft Van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad. ‘Want in september lag het open bij Ajax, in november lag het open bij Ajax, in december lag het open bij Ajax en in februari nog steeds. Al die mensen die over elkaar buitelden om te roepen dat Jordan Henderson dat allemaal wel even zou oplossen, die zullen zich rot zijn geschrokken,’aldus de Kromme.

Feyenoord

Bij Feyenoord zien we tegenwoordig vaker een verdediger op de positie van vleugelspeler. Bart Nieuwkoop zet zich volledig in, maar dit lijkt eerder noodzaak dan luxe. Echter, tegen AS Roma, met Angeliño als verdediger, zou hij zo maar opnieuw op die positie kunnen spelen. AS Roma heeft zich na het vertrek van José Mourinho en de komst van Daniele de Rossi ontwikkeld tot een ander team. Ze zoeken actief de aanval op, en het is interessant om te zien hoe deze verandering de dynamiek met Feyenoord zal beïnvloeden.

Het is een gemiste kans voor Dean Huijsen. Deze getalenteerde speler, die een vaste waarde is in Rome, is helaas niet geregistreerd voor de Europa League. Daardoor zal hij niet spelen in de Kuip, wat zeker interessant had kunnen zijn. Voor hem persoonlijk zou spelen in dat stadion ongetwijfeld iets bijzonders zijn geweest.

Beluister de AD voetbal-podcast: